Despre Tobias
Tobias este o energie sau spirit, expimată prin channeling de Geoffrey Hoppe. Tobias este parte dintr-un grup spiritual numit Consiliul Crimson. Acest consiliu are menirea spirituală de a învaţa folosirea energiilor pe această planetă, precum şi în alte locuri din Creaţie. Tobias si Consiliul Crimson aduc o energie de înţelepciune şi iubire, şi o perspectivă din partea cealală a voalului.

Geoffrey spune: Nu auzisem niciodata despre Tobias, atunci cand mi-a aparut pentru prima data in 1997, pe cand ma af
tobias-angel.jpglam intr-un avion. Multe luni mai tarziu am aflat cine era si de unde venea.

Cand am inceput sa vorbesc cu Tobias, comunicatiile erau cumva neclare. Ca de la o statie departata de radio, datorita mintii mele, mesajele erau trunchiate sau cu interferente. Intr-o buna zi l-am intrebat: "Tobias, pana la urma, cine esti tu?" Raspunsul
lui a fost simplu, dar m-a umplut de nedumerire: "O sa ma gasesti in Biblie", a spus. Chiar cu cunostintele mele limitate despre Biblie, nu mi-aminteam sa fi auzit vreodata de Tobias.

Am rasfoit, in camera de hotel unde ma aflam pe durata calatoriei mele de afaceri, Vechiul si Noul Testament din Biblia edita
ta de Gideon, in cautarea lui Tobias. Nici un succes. Incepusem sa intru la griji in legatura cu existenta lui Tobias, intrebandu-ma cine putea fi vocea pe care o auzeam in cap.

Cand atinsesem culmea frustrarii, am descoperit, in fine, povestea lui Tobias. Uitase sa mentioneze faptul ca figurase in Biblie, dar fusese scos de acolo intre timp. Cartea lui Tobit exista in
Apocrifa, sau in "Cartile pierdute" ale Bibliei, care au fost eliminate de acolo de catre biserica, in 1546, urma Conciliului de la Trent. Am descoperit ulterior ca unele din Bibliile catolice vechi inca mai pastrau Cartea lui Tobit. Am fost incantat sa-l gasesc pe Tobias, si amuzat sa stiu ca vorbesc cu cineva care a fost dat afara din Biblie.

Tobias este un personaj principal in Cartea lui Tobit. Perioada istorica despre care e vorba este a anilor 700 - 600 i. H. To
bit (sau Tobias - Senior) apartinea tribului evreiesc Naftali si traia in exil in Ninive. In conformitate cu regulile religiei evreiesti, Tobias ardea corpurile celor din neamul sau, dupa ce acestia fusesera executati. Intr-o zi, pe cand ardea pe un batran, niste scantei fierbinti i-au sarit in ochi si l-au orbit.

Ajuns la limita saraciei, Tobias si-a reamintit ca lasase odata o rezerva de arginti in pastrarea cuiva din Rages, in Media. L-a trimis acolo pe fiul sau, Tobias Junior, impreuna cu un tovaras de drum - care era in realitate Arhanghelul Rafael deghizat in evreu - sa recupereze banii de acolo.

In timpul calatoriei, pe cand Tobias Jr. se scalda in Tibru, a aparut un peste urias, care l-a atacat, aproape sa-l ucida. Rafael i-a spus tanarului Tobias ca fumul obtinut din arderea ficatului si inimii pestelui are darul sa exorcizeze diavolii, si ca unsoarea facuta din splina pestelui poate vindeca orbirea.

Pe drum, Rafael si tanarul Tobias au poposit in Ecbatana ( Persia ), unde locuia Raguel, un membru din familia lui Tobias. Fata acestuia, Sarah, fusese maritata de cateva ori, dar mirii ei erau omorati chiar inaintea noptii nuntii, de catre demonul Asmodeus. Sfatuit de Rafael, Tobias a cerut-o si el in casatorie pe Sarah. Ca si pana acum, Asmodeus a venit sa-l omoare pe Tobias Jr. in noaptea nuntii, pentru ca acest demon se indragostise de Sarah si ea de el. Dar tanarul si curajosul Tobias l-a pus pe fuga pe demon cu fumul si mirosul emanate prin arderea ficatului si inimii pestelui.

Rafael a ajuns la Rages si s-a intors acasa cu banii adusi de acolo. Revenit in Ninive, impreuna cu tanara sa sotie si cu Rafael, Tobias i-a redat vederea tatalui sau, ungandu-l pe ochi cu unsoarea scoasa din splina pestelui. De-abia atunci Rafael le-a dezvaluit faptul ca el era unul din cei sapte ingeri ai lui Dumnezeu si apoi s-a intors in Ceruri.

Dupa ce am citit Cartea apocrifa a lui Tobit si, mai tarziu, versiunea romantata a lui Frederick Buechner "Pe Drum cu Arhanghelul", l-am intrebat pe Tobias daca povestea era adevarata. "Nu chiar", a fost raspunsul lui. "Partial asa s-a intamplat", a continuat el, "dar este mai degraba o parabola. E o povestire despre frica… si cum poti sa depasesti frica".

Intr-un seminar tinut cativa ani mai tarziu, Tobias a dat decodificarea acestei povestiri despre frica si a spus celor prezenti ca Arhanghelul Rafael este Ingerul Fricii. Energia Arhanghelului Rafael este in preajma tuturor celor care au de-a face cu frica si se straduiesc sa o invinga, cu ajutorul dragostei, integritatii si curajului. De aceea este de inteles de ce Arhanghelul Rafael joaca un rol atat de important in Cartea lui Tobit, o povestire in care multi sunt pusi fata in fata cu fricile lor interioare si exterioare.

Tobias, entitatea fermecatoare si plina de dragoste cu care stau de vorba, mi-a spus ca el fusese Tobias Senior si ca m-a cunoscut in acea viata drept fiul sau, tanarul Tobias Jr. Ii face placere sa-mi reaminteasca, in particular ca si in public, ca fusesem un fiu nitel nauc in acea viata petrecuta cu el.

Tobias a spus ca ultima sa viata pe Pamant a avut loc cu putina vreme inaintea venirii lui Isus. In acel timp era negutator si posesor de pamant. Un vecin lacom, care era in gratia autoritatilor locale, pentru a-i lua pamantul l-a aruncat in inchisoare unde si-a petrecut tot restul vietii. Dupa spusele lui Tobias, aceea a fost cea mai chinuitoare, dar si cea mai inaltatoare viata a lui. In inchisoare a invatat sa se elibereze de "gratiile" si "zidurile" care-i tineau spiritul ostatic.

Dupa cum povesteste Tobias, o pasare minunat de frumoasa venea in fiecare dimineata la fereastra inchisorii si inalta triluri de lauda libertatii si vietii. La inceput lui Tobias ii era ciuda pe pasare, o alunga de acolo ca sa poata sa zaca singur cu suferinta lui. Intr-una din zile, cu putin inainte de moartea lui, pasarea s-a asezat pe fereastra sa cante si Tobias si-a dat seama ca aceea era mult mai mult decat un cantec de pasare obisnuit. Era Arhanghelul Mihail, venit sa-i ceara sa se intoarca "dincolo". Arhanghelul i-a spus lui Tobias ca urmau vremuri de mari transformari pe Pamant. I-a spus ca de cealalta parte era nevoie de suflete intelepte si sfinte, care pasisera deja pe cararea omeneasca, pentru a-i ajuta pe cei ce ramaneau pe Pamant.

Tobias a decis sa paraseasca forma umana si nu s-a mai intors de atunci pe Pamant. Evenimentul la care se referise Arhanghelul Mihail era trezirea constiintei Christice din noi, un proces care a inceput cu Siddhartha (Budha), s-a intensificat cu Isus si a continuat cu Mahomed, ca si cu alti profeti si oameni sfinti. Astazi Tobias si cei din taramurile angelice continua sa ne calauzeasca si sa ne sprijine. Tobias spune ca ei nu pot actiona in locul nostru - noi trebuie singuri sa ne asumam responsabilitatea pentru propria noastra evolutie si divinitate - dar ei ne stau oricand la dispozitie pentru indrumare, prietenie si sprijin. Sau, cum spune de fiecare data Tobias: "Nu sunteti niciodata singuri".

de Geoffrey Hoppe


 
Banner