Judecata

DESPRE JUDECATA
De ce judecam?…
Pentru ca suntem nemultumiti de viata noastra, gandindu-ne cu regret la trecut sau cu ingrijorare la viitor, uitand sa traim Clipa, momentul de Aici si Acum, in care Este Tot Ceea ce Este…

Judecam, comparam in functie de paradigmele societatii, standarde “ideale” create chiar de noi. Judecam oamenii in functie de ceea ce nu stiu, si ne pasa prea putin, sau chiar deloc, de ceea ce simt.

Judecata ne limiteaza, ne blocheaza in minte, in ratiune, continuand sa traim in dualitate.
Critica ne diminueaza increderea in noi. Niciodata nu ne simtim multumiti cu ceea ce suntem si ce facem. Iubim si pretuim mai putin, uitand care este Esenta Vietii…

Suntem cei mai mari judecatori ai nostrii. Ne judecam gandurile, propiile actiuni si alegeri, victimizandu-ne tot mereu. Energia judecatii ne blocheaza creativitatea, sentimentele de compasiune, acceptare si iubire de Sine.

Judecand, vom fi la randul nostru judecati. Este important sa nu luam personal toate rautatile si criticile celor din jur, pentru ca acestea sunt doar aspectele lor care vor sa fie recunoscute. Ceea ce nu ne place sau judecam la cineva este, de fapt, propiul aspect, partea din noi, care vrea sa fie constientizata si acceptata.
Oamenii sunt imaginea noastra in oglinda. In ei se reflecta ceea ce iubim/nu iubim sau acceptam/nu acceptam la noi insine.

Atunci cand avem tendinta de a judeca, este potrivit sa devenim constienti de sentimentele si gandurile noastre care permit acestui aspect sa se manifeste. Prin alegere, putem sa acceptam aspectul judecatorului din noi, sa-l imbratisam si sa-l intregam ca parte din Fiinta noastra. Prin recunoastere si acceptare, acesta se va transforma.

Ne reamintim ca nimeni si nimic nu merita sa fie judecat, comparat, criticat.  Suntem inconjurati de oameni, minunati Creatori, care, la fel ca si noi, isi aleg experientele de Viata… Meritam sa ne acceptam si sa ne iubim unii pe altii pentru Tot ceea ce Suntem si pentru ca Existam, inainte de toate!


Eu Sunt Cel Ce Sunt,
ElaMo


 
Banner